Właśnie jesteś w restauracji od kuchni. Założyłam tego bloga, ponieważ chcę Wam pokazać, jak bardzo Złotej zależy na zadowoleniu każdego gościa. Liczę na wiele cennych komentarzy, które pomogą mi spełniać marzenia Złotej i jej gości.

poniedziałek, 13 lutego 2017

Wegańskie Walentynki!



W swojej karcie menu mamy już sporo pozycji z pysznymi pierogami. Tym razem z okazji Walentynek postanowiliśmy rozpieścić Was pierożkami wegańskimi. W smaku są lekko pikantne dzięki chili i wędzonej papryce oraz słodkawe, bo daliśmy przysmażoną cebulkę z czosnkiem. Podsmażyliśmy to razem z soczewicą i pomidorami. Zrobiliśmy ciasto, oczywiście bez jajek i staramy się jak zawsze, aby było jak najcieńsze i z minimalnymi brzegami. Wyśmienicie smakują z musem jabłkowym z rozgrzewającymi przyprawami, goździkami i kurkumą. Stworzyliśmy na ten dzień całe wegańskie menu. Na przystawkę polecamy carpaccio z buraka.
Zupa to krem z porów podany z kiełkami słonecznika, albo barszczyk czerwony, który króluje u nas na co dzień. Oprócz wegańskich pierożków można też u nas zjeść makaron z pesto z suszonych pomidorów z pomidorkami i parmezanem z migdałów.

Na deser będzie pyszne ciasto marchewkowe z gruszką i kremem z orzechów nerkowca. Oraz słoiczki z bezglutenowym brownie z buraka z wiśniami i kremem kokosowym.
 Wszystko dla Was z miłości ... A dla wszystkożerców też wiele pysznych propozycji. Zobaczcie i zapraszamy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz