Właśnie jesteś w restauracji od kuchni. Założyłam tego bloga, ponieważ chcę Wam pokazać, jak bardzo Złotej zależy na zadowoleniu każdego gościa. Liczę na wiele cennych komentarzy, które pomogą mi spełniać marzenia Złotej i jej gości.

wtorek, 21 listopada 2017

Gotowanie po godzinach.



Po raz kolejny spotkaliśmy się w Złotej, aby coś ugotować. Tym razem byłam to zdrowa, prosta kolacja, którą przygotowaliśmy na termomixie. Upiekliśmy pyszne bułki z ziarnami i zrobiliśmy domowe masło. Ugotowaliśmy pyszną paprykową zupę, a dzięki temu, że Helenka sypnęła więcej pieprzu była idealna na ten zimny listopadowy wieczór i nasze zapchane nosy. Rozgrzewająca zupa wszystkim przypadła do gustu. Pobudzić krążenie też można było Kukułówką... tak zrobienie likieru czy nalewki w termomixie też jest możliwe.
Przygotowaliśmy danie na parze oraz pyszne lody truskawkowo - bananowe. Było jak zawsze bardzo wesoło, a czas szybko mijał, bo wspaniale się bawiliśmy. Niektórym tak się spodobało, że cieszą się sprzętem już w swoim domu. Po przygotowanej kolacji nakryłyśmy do stołu i degustowałyśmy przyrządzone dania.


Na tych spotkaniach są osoby, które się nie znają, jednak wspólne pasje zbliżają. Zawsze pozostają bardzo miłe wspomnienia a zabawa jest przednia. Oczywiście kolacja zaczęła się po godzinach otwarcia Złotej, a skończyła około północy. Mam nadzieję, że tej zimy uda się nam zorganizować jeszcze jakieś warsztaty, więc już teraz zapraszam! Warto!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz